Getting an rsync error as of today on NVTs, SCAP, and CERT DATA

I have been struggling with this for the past day as well

I’m still struggling. Sometimes I can download the feeds, but more often I cannot download them.
thank you,

It’s working again!
thank you

This is working for me now as well.

Thank you.

NVTs, GVMD and SCAP data is able to work but CERT fails with an error:

rsync: failed to connect to feed.community.greenbone.net (45.135.106.142): Connection refused (111)
rsync: failed to connect to feed.community.greenbone.net (2a0e:6b40:20:106:20c:29ff:fe67:cbb5): Network is unreachable (101)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(127) [Receiver=3.1.3]

Just wanted to give an update on my side.

Thet issue still seems to be happening. However, it’s intermittent. I have several deployed scanners and I’ve been able to update most of them, but the last few seem to be failing.

rsync: failed to connect to feed.community.greenbone.net (45.135.106.142): Connection refused (111)
rsync: failed to connect to feed.community.greenbone.net (2a0e:6b40:20:106:20c:29ff:fe67:cbb5): Network is unreachable (101)
rsync error: error in socket IO (code 10) at clientserver.c(127) [Receiver=3.1.3]

We are experiencing the same error as others have reported.

Seeing the same errors as well

Hi all! Updated info here:

1 Like

@DeeAnn Thank you for reporting to myself and the Greenbone community on the rsync issues.

1 Like

Just installed this software but it failed.
I’ve got a message saying:
“run user -u -gvm – greenbone-feed-sync – type CERT”
So I run it but again getting several errors 100, 101, 137.
Failed to connect to the feed, network is un reachable, error in socket 10.

Same issue here… I’m seeing this traffic with Wireshark.

Again issue here…Impossible to update anything

receiving incremental file list
[Receiver] io timeout after 10 seconds – exiting
rsync error: timeout in data send/receive (code 30) at io.c(204) [Receiver=3.1.3]

Do you have another repository ? feed.community.greenbone.net seems to be down or very slow so the feed status is outdated !

Can this be temporarily hosted or pulled from somewhere else? If not, is there a possible way to get the web portal portion up and running while this issue gets fixed?

The Service is back and no longer overloaded, so please read here before you force to upgrade:

still getting the error when running the gvm-feed-update, brand new install synconnect 1 but getting timeout.

Do you have the right server ?

Do you share your connection ? If you send me your public IP via private mail i can look it up …

yes dns is resolving to the correct ip

Are you using a shared IP or your own private ? You need to ensure that not more then 10 TCP connection attempts are made within one minute.